Βραχίονας Πίσω Υαλοκαθαριστήρα Αυτοκινήτου

Η σωστή επιλογή του κατάλληλου βραχίονα και μάκτρου του πίσω υαλοκαθαριστήρα θα σας απαλλάξει από επιπλέον εργασία και καθυστέρηση εάν θέλετε να τον τοποθετήσετε μόνοι σας. Ο πίσω βραχίονας του υαλοκαθαριστήρα σας θα πρέπει να είναι συγκεκριμένος για το όχημά σας και μερικές φορές η επιλογή της σωστής αντικατάστασης μπορεί να είναι δύσκολη.

Δεν υπάρχει ένας τύπος υαλοκαθαριστήρα για πολλά ή όλα τα μοντέλα, είναι ειδικός ανά μοντέλο και ακόμα και ανά έκδοση (πχ 3θυρο, 5θύρο, Station Wagon κοκ). Συνεπώς θα πρέπει είτε να επικοινωνήσετε με την αντιπροσωπεία είτε να απευθυνθείτε στο κατάστημα μας και εκεί να βρείτε με βάση τα φίλτρα εύρεσης υαλοκαθαριστήρα, ακριβώς το ανταλλακτικό που σας ενδιαφέρει.

Βρείτε εδώ καινούριους πίσω υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητο σας.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε δυσκολία θα ήταν καλο να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με κάποιον εξειδικευμένο υπάλληλο ή αλλιώς προσπαθήστε να φωτογραφίσετε το ανταλλακτικό που έχει πρόβλημα και να το αποστείλετε μέσω email. Χρήσιμο θα ήταν να γνωρίζουμε και το μήκος που

Διαδικασία αφαίρεσης του πίσω βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα (+ video).

  1. Αφαιρούμε το πίσω καπάκι του υαλοκαθαριστήρα
  2. Αφού αποκαλυφθεί το παξιμάδι το αφαιρούμε με μία καστανιά αφού πρώτα προσαρμόσουμε το σωστό μέγεθος καρυδάκι όπου θα πίασει στο παξιμάδι
  3. Ψεκάζουμε με ένα αντισκωριακό σπρέι την βάση του μπράτσου εκεί που έχει αφαιρεθεί το παξιμάδι
  4. Κουνήστε απαλά τον βραχίονα του υαλοκαθαριστήρα μπρος-πίσω και ανασηκώστε τον εάν έχει κολλήσει. Δεν βάζουμε υπερβολική δύναμη πότε γιατί υπάρχει κινδύνος βλάβης του μοτέρ που βρίσκεται ακριβώς από πίσω. Στην περίπτωση που δεν αφαιρείτε απαιτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο «εξολκέας υαλοκαθαριστήρων» (εάν υπάρχει)
  5. Πρώτα αφαιρέστε τον ψεκαστήρα νερού (για τα αυτοκίνητα που φέρουν)
  6. Χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο εξολκέα (δείτε στο video παρακάτω) και μετά αφαιρέστε το μπράτσο του υαλοκαθαριστήρα (βάζουμε το παξιμάδι στην κορυφή του άξονα του υαλοκαθαριστήρα πάντα για να αποφύγουμε να τραυματίσουμε το άκρο του άξονα)
  7. Πιέστε το νέο βραχίονα στην ίδια θέση με το πρωτότυπο και κεντράρετε με βάση τη θέση που δίνει ο κατασκευαστής.
  8. Τοποθετήστε ξανά το παξιμάδι και σφίξτε το, χωρίς υπερβολική δύναμη για την αποφυγή βλάβης στο μηχανισμό του υαλοκαθαριστήρα από την περιστροφική ροπή του κλειδιού.
  9. Κλείστε ξανά το πλαστικό καπάκι.

 

Σημαντικά να γνωρίζετε:

  • Οι πίσω υαλοκαθαριστήρες πωλούνται με το μάκτρο τους στην πλειονότητα των μοντέλων αυτοκινήτων
  • Αν ο άξονας του υαλοκαθαριστήρα βγαίνει από το πίσω παρμπρίζ, όπως στο βίντεο, μια άτεχνη κίνηση μπορεί να οδηγήσει στη θραύση του κρυστάλλου.
  • Δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε από άλλο μοντέλο πίσω υαλοκαθαριστήρας, μικρές διαφορές οδηγούν σε μεγάλες ασυμβατότητες ή και βλάβες.
  • Υπάρχουν μεταλλικοί αλλά και πλαστικοί βραχίονες

Κάποιες επιπλέον πληροφορίες

Αρκετοί είναι οι παράγοντες που μπορούν να κάνουν ζημιά στους υαλοκαθαριστήρες και έτσι να χρειαστεί αντικατάσταση νωρίτερα από το αναμενόμενο. Τι θα πρέπει να προσέξετε όμως;

Τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων είναι συνεχώς εκτεθειμένα στον καιρό και έτσι π.χ. κατά τη διάρκεια του καύσωνα το ηλιακό φως μπορεί να επιταχύνει την καταστροφή τους ακόμα πιο γρήγορα. Όταν κάνει ζέστη και το αυτοκίνητο γνωρίζετε ότι θα μείνει ακινητοποιημένο για αρκετά μεγάλο διάστημα τότε ή θα πρέπει να τον παρκάρετε σε μία σκιά ή να χρησιμοποιήσετε ένα κάλυμμα παρμπρίζ.

Στις συνθήκες του χειμώνα και συγκεκριμένα όταν χιονίζει σε συνδυασμό με τον πάγο μπορούν επίσης να προκαλέσουν ζημιά στους υαλοκαθαριστήρες λόγω του κολλήματος του μάκτρου στον πάγο. Αν συμβεί αυτό και ο βραχίονας είναι πλαστικός τότε θα σπάσει (ο κατασκευαστής έχει ορίσει από μια δύναμη και πάνω αυτό να συμβαίνει για την προστασία του μοτέρ). Καλό θα ήταν πριν να ενημερωνόμαστε για τον καιρό που θα κάνει στην περιοχή σας και σε περίπτωση επερχόμενης χιονόπτωσης ή παγετού να ανεβάσετε τους βραχίονες των υαλοκαθαριστήρων ώστε να μην έρχονται σε επαφή με το παρμπρίζ.

Χιόνι στους υαλοκαθαριστήρες

Σε αντίθετη περίπτωση εάν το παρμπρίζ έχει μεγάλη ποσότητα χιονιού θα πρέπει να την αφαιρέσετε με τα χέρια σας φορώντας φυσικά τα γάντια σας κι αν το παρμπρίζ έχει παγώσει τότε θα πρέπει να περιμένετε να ξεπαγώσει (χρήσιμο είναι να χρησιμοποιήσετε πλαστική ξύστρα ή να ρίξετε νερό με το λάστιχο). Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τον κινητήρα του αυτοκινήτου βάζοντας την θέρμανση στο ανώτατο επίπεδο και ρυθμίζοντας τον αέρα στις εξόδους του παρμπρίζ.

Θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους χυμούς δέντρων (ρετσίνι) και τα περιττώματα πουλιών αφού μπορεί να συγκεντρωθούν κάτω από τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων και να προκαλέσουν τοπική ζημιά στο καουτσούκ ή την σιλικόνη κάνοντας ραβδώσεις αλλά και ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Πριν το ταξίδι καλό θα ήταν να καθαρίζετε σχολαστικά το παρμπρίζ αφού θα πρέπει να αφαιρεθούν η βρωμιά ή κάποια άλλα ξένα αντικείμενα από αυτό (πχ χαλίκια). Ο καθαρισμός θα βοηθήσει ώστε όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες ναι μεν θα αποφύγετε την πιθανή καταστροφή τους από ξερά αντικείμενα που υπήρχαν στο παρμπρίζ αλλά και από την άλλη θα σας χαρίσει μία κρυστάλλινη όραση.

Κάθε πόσο αλλάζω τους υαλοκαθαριστήρες μου;

Βέβαια αυτό είναι ένα καθαρά υποθετικό ερώτημα και όπως αναφέραμε και παραπάνω πολλά μπορεί να συμβούν κατά τη χρήση τους. Συνήθως σε ένα καλό σετ υαλοκαθαριστήρα μπορεί να διαρκέσει από ένα έως και τρία χρόνια και όπως είπαμε όλα εξαρτώνται ανάλογα τη χρήση τους. Σε περίπτωση που οδηγείτε πολύ συχνά τότε είναι πολύ πιθανόν να διαρκέσουν και λιγότερο από 1 χρόνο (σε πολύ ζεστές περιοχές).

Δείτε επιπλέον συμβουλές για την επιλογή υαλοκαθαριστήρων στο παρακάτω video.


Βρείτε εδώ καινούριους πίσω υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητο σας.

Ανταλλακτικά

Αξεσουάρ

Στο AUTO-PARTS.gr βρίσκεις:

  • Χιλιάδες προϊόντα για την επισκευή και αναβάθμιση του αυτοκινήτου σας.
  • Εξειδικευμένο προσωπικό με γνώση και εμπειρία στο αυτοκίνητο.
  • Με δυνατότητα εγκατάστασης/τοποθέτησης σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων.
  • Εύκολες αγορές από τον χώρο σας, με ασφάλεια.
  • Αποστολή με Courier, σε όλη την Ελλάδα.
  • Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες 120€ και άνω (*) .
  • Ειδικές προσφορές σε αγορές χονδρικής.
  • Ελληνική επιχείρηση, γνωρίζουμε τις ανάγκες της αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
  • Με την εγγύηση του TROP.gr
(* Εξαιρούνται κατηγορίες προιόντων με μεγάλο όγκο ή βάρος.)